LM Mosel

38,00

3 makset 12.67€ kuus, ilma lisatasudeta. Modena

Kirjeldus

La Mancha veini konsentraate on turustatud alates 1981.aastast.1985/86 aastal võrreldi La Mancha veine teiste veinidega ja LaMancha veinid võitsid ülekaalukalt.
Algupäraselt on La Mancha veinid pärit Hispaaniast Quintar del Ray`st. Huvi suurenedes hakati erinevaid viinamarja  sorte eksportima ka teistesse maadesse. Garnacha ja Tempranillo viinamarju kasutatakse Rioja veini valmistamiseks. Rieslingut Moseli, Cabernett Sauvignoni Bordeaux ja samuti Pinot Noir`Bourgogne veinide valmistamiseks. Need veinid on täiuslikud, kerged ning  nauditavad ka kõige pretensioonikamatele veinisõpradele.La Mancha veinidele ei ole vaja lisada suhkrut, kuna  viinamarjas endas on piisav suhkru sisaldus, et vein kääriks 11% kangeks.Tänu naturaalsele viinamarjasuhkru sisaldusele, käärivad veinid efektiivselt 5 päevaga ära. Kui marja suhkrusisaldus on väikesem, siis käärivad veinid 2-3 nädalat. Mõned veini sordid sisaldavad tamme ekstrakti, et saavutada õiget maitset. Peale valmimist tuleb veine laagerdada vähemalt 2 kuud. Punaseid veine laagerdada soovitavalt tammevaatides.Kodusel teel valmistamiseks mõeldud viinamarjamahl konsentreeritakse ja pakendatakse turundamiseks 5 L kanistritesse.Valmistamise viis on traditsiooniline, lihtne ning igaühele jõukohane. Valmis vein maitseb sama hea kui Veini Mõisates valmistatud.5 L viinamarjamahla konsentraati kallatakse selleks ettenähtud veiniämbrisse, lisatakse juurde 18 L sooja vett ning veinipärm (sisaldub komplektis, täpsem õpetus kaasas). Vein käärib 2-3 nädalat ja selgineb umbes 1 nädal. Valmis veini saab 30-32 (0,75L) pudelit ehk 24L.Kõik La Mancha veinid käärivad kuivadeks veinideks, kuid vastavalt maitse-eelistusele on võimalik hiljem veini magustada.Kui soovid saada perfektset tulemust, siis kasuta La Mancha veini konsentraate.