Õlle valmistamine (Coopers)
1. Coopers õlle valmistamiseks tuleb kõigepealt purk panna kuuma vette, et purgi sisu pehmeneks.
2. Avage purk ja kallake sisu käärimisnõusse (sama plastnõu, mis veini tegemisel).
3. 4 liitris keevas vees sulatage 800-1200 g suhkrut ja kallake see käärimisnõusse ning segage hoolikalt kuni maltoosa on lahustunud.
4. Lisage 18 liitrit jahedat vett ja segage korralikult.
5. Kontrollige, et segu temperatuur oleks vähemalt 22 C ja ei tohi ületada 28 C. Seejärel puistake segusse õllepärm ja segage kuni pärm lahustub. Sulgege nõu, pange peale kääritustoru (mulksutaja) ja asetage sooja kohta käärima a 21-27 C.
6. Õlu on käärinud umbes 4-6 päeva pärast.
7. Käinud õlu kurnatakse puhtasse nõusse. Sulatage 3 dl soojas vees 140 g suhkrut ja lisage õllele. Segage korralikult ja pange õlu ankrusse ning sulgege ankur. Kui soovite õlut villida pudelitesse, siis lisatakse 7 g suhkrut igale liitrile.
8. Toatemperatuuril kääritage õlut veel 7 päeva. Seejärel paigutage õlu külma ruumi ja laske veel küpseda 2-3 nädalat. Pikem seismine parandab maitset.
9. Ja ongi edukalt Coopers õlle valmistamine lõpule viidud!
Sisaldab 100 g kohta: energiat 992 KJ/ 237 kcal rasvau 0, millest küllastunud rasvhappeid 0, süsivesikuid 55 g 18 %, millest suhkrud 51 g, flora 1g , valku 4 g. A ja C vitamiini 0%, caltsiumit 2 %, rauda 3%, proteiini 5 g. valku 4 mg, soola 60 mg
Koostis: Puhtad ja looduslikud koostisosad: linnase oder, humal, vesi, pärm( (pärmi kotike kaane all), toode sisaldab gluteeni. Allergiajuhised: allergeenid, näiteksgluteiini sisaldavad teraviljad leiate koostisosade loendist. Ei sisalda lisaaineid ega säilitusaineid. Toodetud Austraalias.
www.koduvein.ee Tel. 56479962 Aadress: Veetorni 1 Jüri alevik Harjumaa