Õlled, Retseptid ja õpetused

Õlle valmistamine 

Õlle valmistamine (Coopers)

 

1. Coopers õlle valmistamiseks tuleb kõigepealt purk panna kuuma vette, et purgi sisu pehmeneks.

2. Avage purk ja kallake sisu käärimisnõusse (sama plastnõu, mis veini tegemisel).

3. 4 liitris keevas vees sulatage 800-1200 g suhkrut ja kallake see käärimisnõusse ning segage hoolikalt kuni maltoosa on lahustunud.

4. Lisage 18 liitrit jahedat vett ja segage korralikult.

5. Kontrollige, et segu temperatuur oleks vähemalt 22 C ja ei tohi ületada 28 C. Seejärel puistake segusse õllepärm ja segage kuni pärm lahustub. Sulgege nõu, pange peale kääritustoru (mulksutaja) ja asetage sooja kohta käärima a 21-27 C.

6. Õlu on käärinud umbes 4-6 päeva pärast.

7. Käinud õlu kurnatakse puhtasse nõusse. Sulatage 3 dl soojas vees 140 g suhkrut ja lisage õllele. Segage korralikult ja pange õlu ankrusse ning sulgege ankur. Kui soovite õlut villida pudelitesse, siis lisatakse 7 g suhkrut igale liitrile.

8. Toatemperatuuril kääritage õlut veel 7 päeva. Seejärel paigutage õlu külma ruumi ja laske veel küpseda 2-3 nädalat. Pikem seismine parandab maitset.

9. Ja ongi edukalt Coopers õlle valmistamine lõpule viidud!

Sisaldab 100 g kohta: energiat 992 KJ/ 237 kcal rasvau 0, millest küllastunud rasvhappeid 0, süsivesikuid 55 g 18 %, millest suhkrud 51 g, flora 1g , valku 4 g. A ja C vitamiini 0%, caltsiumit 2 %,  rauda 3%, proteiini 5 g. valku 4 mg, soola 60 mg

Koostis: Puhtad ja looduslikud koostisosad: linnase oder, humal, vesi, pärm( (pärmi kotike kaane all), toode sisaldab gluteeni. Allergiajuhised: allergeenid, näiteksgluteiini sisaldavad teraviljad leiate koostisosade loendist. Ei sisalda lisaaineid ega säilitusaineid. Toodetud Austraalias.

www.koduvein.ee Tel. 56479962 Aadress: Veetorni 1 Jüri alevik Harjumaa